Roladki z karkówki nadziewane kiszoną kapustą

Danie szybkie, proste i smaczne, a potrzebne tylko trzy składniki.

Składniki :

kg karkówki

musztarda

30 dkg kapusty kiszonej

pieprz, sól do smaku

Wykonanie:

  1. Umytą, osuszoną karkówkę pokrój w plastry, grubości około  1 – 1,5 cm .
  2. Rozbij plastry na kotlety.

3. Każdy kotlet posmaruj ostrą musztardą, na wierzchu umieść trochę kiszonej kapusty. 

4. Zwijaj kolejne kotlety w roladki.

5 Umieść roladki w brytwannie. Posyp pieprzem oraz odrobiną soli. Nie dodawaj żadnego tłuszczu.

6. Piecz mięso w przykrytej brytwannie ok 1,2 godziny w temperaturze 190 stopni. Mięsko powinno być już całkiem miękkie.

7. Po tym czasie odkryj mięso i aby było lekko zrumienione piecz jeszcze ok 10 minut.

8. I to by był koniec naszego gotowania. Aromat rozniesie się po całym domu.

Smacznego

 

 

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *