Przygotowania do Świąt

Powolutku zbliża się ten magiczny czas  – więc by nie zostawiać na ostatnią chwilę gotowania powoli staram się przygotowywać wigilijne dania . Oczywiście wszystko na razie trafia do zamrażalnika.

Co już powstało ?

Przede wszystkim pracochłonne ciasto francuskie, które po rozmrożeniu otoczy łososia otulonego ziołowym z naleśnikiem i farszem z pieczarek i fenkułu.

Gotowe są już uszka wigilijne z nadzieniem z suszonych grzybów i kapusty

Pierożki z kapustą i pieczarkami, oraz tzw. ruskie

Nie mogło zabraknąć też pierniczków. Te nie są oczywiście zamrożone – ale czy dotrwają do świąt ?

No i oczywiście kiszą się buraki. Nic nie smakuje tak dobrze – jak barszcz czerwony z dodatkiem własnego zakwasu z buraków.

Przepis na pierniczki znajduje się w osobnym wpisie.

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *